1/2 główki większej lub 1 główka mniejszej białej kapusty
5 do 7 średnich ziemniaków,
2 pomidory
2 cm imbir,
2-3 ząbki czosnku
1 łyżeczka kminku
1/2 łyżeczki kurkumy, mielonej kolendry, garam masala
papryczka chili lub chili w proszku do smaku
Kmin rzymski spieniamy na gorącym oleju. Dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż, aż cebula stanie się złocista. Dodać starty imbir i czosnek i chwilę smażyć. Dodaj pokrojone pomidory i, jeśli chcemy gorętszą wersję, także dwie mniejsze papryczki chili. Po około dwóch minutach smażymy przez około 2 minuty. Dodaj kurkumę, garam masala i mieloną kolendrę. Smaż przez około 2 minuty lub do momentu, aż pomidory będą miękkie. Dodać drobno posiekane ziemniaki i kapustę, sól i dusić do miękkości. Dodaj pół szklanki wody i gotuj pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu mieszając.